От своя страна социологът Юлий Павлов смята, че на президента му се управлява

"Демократична България" правят нещо трудно. Показват правилния начин, по който се прави - с диалогичност. Президентът би дал мандата на Нинова, за да докаже, че тя не може да управлява левица. В такъв случай коалиция няма да има и отиваме на избори. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Арман Бабикян, политически анализатор и PR. 

По думите му не може да се скрие, че Радев има желание за служебен кабинет. "Той е направен, за да има мек преход към избори, а не защото на някой му се управлява. Не съм убеден доколко президентът иска да посрещне зимата на власт", подчерта той. И допълни, че имаме договор с "Газпром" до 31 декември, но те не го изпълняват. 

Експерти: Този проектокабинет няма да получи подкрепа, вървим към нови избори

От своя страна социологът Юлий Павлов смята, че виждаме разумното и отговорно поведение на "Демократична България" и до известна БСП, които са готови да водят преговори със старите партньори от управляващата коалиция. "ПП се държаха по-дистанцирано, но изглеждаше като че ли ще са склонни да приемат, ако ДБ свърши цялата работа. Президентът е в трудна ситуация, управлява му се чрез служебен кабинет', посочи той. 

Според него не може за БСП да е допустимо да преговаря с мандат на ДБ, а да няма симетрия - ДБ да не преговарят с мандат на БСП. ИТН има 0,1% вероятност да създаде правителство. ДБ или БСП трябва да получат третия мандат - първите са диалогични, вторите полудиалогични. ПП управлява неравномерно в различни области. Справя се в икономическата политика сравнително добре. Във външната политика се справяха относително добре до едно време. В енергетиката не се справят добре, некомпетентността на министъра е известна, но цената на газа нарасна не заради тях, а заради грешната политика по "зелената" сделка. Войната в Украйна само я повиши", сподели Павлов.

Мнението му е, че има реалната опасност в следващия парламент никой да не може да състави мнозинство без "Възраждане". "Това означава 7-8 месеца еднолично управление на Румен Радев", отбеляза социологът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.