С него те стават общо четири

Нови подробности около разследването на тежката катастрофа на софийския булевард „Черни връх”. При допълнителните огледи в автомобила на Георги Семерджиев са намерени амфетамини. Заради това предстои да му бъде повдигнато ново четвърто обвинение, обясни пред NOVA зам.-директорът на Националната следствена служба.

В автомобила са намерени и мобилни телефони, като предположенията на разследващите са, че те най-вероятно са със SIM карти на чужди оператори. В дома на Семерджиев са открити и вещи, свързани с катастрофата, потвърдиха за NOVA от Националното следствие.

Към момента от там не отричат, но и не потвърждават дали Семерджиев е имал спътници в автомобила си. Имат обаче сериозни доказателства, че полицайката Симона Радева е съдействала на Семерджиев да се укрие.

Има достатъчно събрани данни, които доказват съпричастността на Семерджиев към извършеното престъпление, обясниха от следствието. 

„Със сигурност има открити наркотични вещества и днес Семерджиев беше привлечен и за престъплението държание на наркотици. Максималната присъда е 20 години лишаване от свобода. Това са 4 различни обвинения”, обясни Ясен Тодоров.

В автомобила на Семерджиев са открити и мобилни телефони.

„Има мобилни апарати, които са открити в автомобила. На тях са назначени експертизи за това кой е имал досег с тях. Най-вероятно тези номера са на чужди оператори”, добави Тодоров.

Ключов момент в разследването е намерената маратонка в дома на Семерджиев. „Наличието на тази дясна маратонка и намирането на лявата маратонка в неговото жилище правят връзката между местопрестъплението и извършителя. Взетите натривки от волана, скоростния лост и шофьорската врата съвпадат с ДНК профила на обвиняемото лице, но тук веднага може да се противопостави версията, че той по принцип управлява този автомобил”, каза още Ясен Тодоров.

Повдигнаха нови обвинения на Георги Семерджиев

Остава без потвърждения въпросът имал ли е спътници в колата Семерджиев. Ясно е, обаче, че Симона Радева е помогнала за неговото укриване.

„Към момента са безспорно установени нейни действия, спомагащи укриването на извършителя в жилището, където той беше открит", посочи той.

„Ако говорите за някакви интимни отношения - не мога да твърдя такива, но със сигурност са имали доста близък контакт, след като се е обърнал към нея веднага след ПТП-то”, коментира Тодоров.

Голямото предизвикателство пред разследващите е доказването на това кой е шофирал автомобила. Липсата на достатъчно свидетели, също се оказва проблем.

„Има достатъчно свидетели, които са видели как е настъпило произшествието, но нямаме очевидци, които са свидетели на оттеглянето на лицето или лицата”, каза още зам.-директорът на НСлС.

„Виждам, че всеки много разбира от разследване, но никой не идва с името си тук при нас и да каже – да аз видях от лявата врата излезе мъж, който излглеждаше еди как си”, добави той.

На Семерджиев са взети две кръвни проби, като резултатите от тях все още не са готови. Утре съдът ще вземе окончателно решение дали той да остане в ареста.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.