Вижте прогнозата за времето

Този уикенд ни чака хубаво юлско време, подходящо за туризъм, както на море, така и в планината. Това каза в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS синоптикът Георги Цеков от НИМХ.

Днес температурите ще достигат до 35 градуса. Ще духа слаб североизточен ветрец. Утре живакът ще скочи с до 3 градуса. Ще бъде подходящо за плаж.

В неделя денят ще започне със слънчево време, но още към обяд ще се развие купеста облачност. Следобед и вечерта в планините ще има краткотрайни и интензивни валежи с гръмотевици. Има вероятност и за градушки.

В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време. Следобедна облачност с потенциал за краткотрайни превалявания ще има на места в Южна България. Температурите ще се понижат и в топлата част на денонощието термометрите ще показват до около 30 градуса. От средата на седмицата жегата отново ще се настани над Балканите. У нас температурите ще се повишават и към края на работните дни термометрите ще скочат над 35 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.