Мястото на инцидента е силно обгазено, Екоинспекцията ще измерва въздуха

Пожар в депо за отпадъци в бургаския комплекс "Меден рудник". Мястото на инцидента е силно обгазено, предвид запалилите се материали. Складът за отпадъци се намира в Южна промишлена зона.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Горящите автомобилни гуми, множеството пластмасови отпадъци и найлони предизвикаха гъст черен дим, който вятърът разнесе в голям периметър от няколко километра.

На място са 10 противопожарни автомобила и две водоноски от община Бургас. Огънят е локализиран и  почти овладян, въпреки това все още има огромни купи с пластмасови отпадъци и хартия, които продължават да горят.

На място пристигнаха и екипи на община Бургас и РИОСВ. От Екоинспекцията завиха, че ще се замерят стойностите във въздуха предвид голямото количество пластмаса.

По информация от собствениците изгорялото хале е с площ около 16 дка. Евгения Ненова няма идея откъде е тръгнал огънят. Няма и съмнения за умишлен палеж. "Няма пострадали хора. Има машини, техника за третиране на отпадъци - всичко гори. Води се следствие, оглед ще се направи, когато се изгаси огънят", добави Ненова.

На място пристигна и кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му опасност вече няма, въпреки голямата близост на складовите бази до пожара. По-късно той написа и пост във Facebook профила си:

„Ще извършим замерване по 28  показателя. Ще мерим на няколко точки, в зависимост от пожара”, увери от своя страна Зинка Стойкова, която е директор на РИОСВ-Бургас.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.