„Управляващите сега обаче не знаят колко подъл човек е той и накрая ще ги излови и тях”, коментира лидерът на ГЕРБ

„Бойко Рашков иска да застане начело на КПКОНПИ, за да може да пази откраднатите пари. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби. Управляващите обаче не знаят колко подъл човек е той и накрая ще ги излови и тях или ще ги държи в подчинение”. Това заяви пред журналисти в Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира и преговорите за нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание. „Преди 10 дни казаха, че ИТН е мафия. А сега преговарят с мафията. Подплашиха ги с резултат 3,8% при нови избори, за да могат да ги хвърлят на преговорите, да се раздадат”, заяви експремиерът.

Първият кръг от преговори за ново правителство продължава

По негова информация днес е достигнат абсолютен рекорд на цената на тока за бизнеса - 1200 лв. за мегаватчас. „А при лошия модел „Борисов” беше 80 лв. Това е колапс за икономиката. Но така ще бъде, докато не им свърши далаверата, защото в момента на границата тече чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно, слънчоглед. Няма никакъв контрол”, каза Борисов. И допълни, че високата тарифа за електроенергията се дължи на това, че „крадат”. „Иначе въглищата, миньорите, централите са български и нищо не налага вдигане на цената”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той отрече партията му да има вина за неприемането на важни закони в парламента. „Казват, че заради нас не са приели 22 закона, а те не са ги написали, както установиха и журналисти в София. Ние подкрепихме всички тежки решения”, заяви Борисов.

Цялото изказване гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ОПИТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.