Марио Салведо живее на круизен кораб

Мъж, живеещ на круизни кораби през последните над 20 години, не може да върви в права линия на сушата. Марио Салседо, известен като Супер Марио сред гостите и персонала на компанията „Роял Карибиън”, споделя, че е най-щастливият човек на земята.

Марио работел като финансист за международна компания, но решил да напусне на 47-годишна възраст и да започне „нов живот в морето”. Сега – две десетилетия по-късно, той е прекарал над 9000 нощи на круизен кораб. Дори когато плавателният съд акостира, Марио не слиза на брега.

Този начин на живот му струва между 60 000 и 70 000 долара годишно. За да си набави тези средства, работи като счетоводител на избрани заможни клиенти, чиито финанси управлява успешно от каютата си. Освен това той трябва да планира и на кои кораби да се прекачи, за да продължи да пътува необезпокояван. За целта прави резервациите си две години предварително.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.