По думите му след връщането на мандата отговорността е на президента

Служебното правителство на президента Румен Радев има голяма задача - да проведе честни избори. "Не трябва да позволи купуването на гласове. Надявам се това, което видяхме през последния месец -защото председателят на НС Никола Минчев беше свален от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН под диктовката на мафията. Същата тази мафия преди 1 година атакува и президентстовото. Тогава ние го защитихме. В тази ситуация обаче нямахме подкрепата му. Сега обаче се надяваме в предстоящите месеци - метафорично казано - да се завърне в светлата страна и да проведе честни избори и да не позволи ГЕРБ и ДПС да направят това, което сме виждали на предишен вот". Това заяви в ефира на „Здравей, България” Явор Божанков от БСП.

Според него ИТН е компонентът на мафията, който взривил коалицията отвътре. 

„Според мен е пределно ясно. ГЕРБ и „Възраждане”, ДПС и ИТН – свалиха този кабинет. Като ИТН още от самото начало са били в тази насока. Те са били този компонент на мафията, който взриви коалицията отвътре”, посочи той.

По думите му след връщането на мандата отговорността е на президента. БСП  е направило всичко по силите си – не само в последните седем месеца, но и в последните седмици след връчването на мандата, да предложат работеща програма и решения, подчерта депутатът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.