Смелият гений на френското кино говори специално от Кан в предаването "Другото лице"

По време на 75-ото юбилейно издание на филмовия фестивал в Кан беше представен филмът "Брат и сестра" - поредното смело творение на гения с нестандартно мислене Арно Деплешен с участието на Марион Котияр и Мелвил Пупо.

Една страстна и изпълнена с напрежение и емоции  история между брат и сестра загубили себе си,  една странна смесица от чувства, стремежи, силни думи и красноречиво мълчание. Двама души, които се обичат до полуда, а това ги води до ръба на омразата. Една история, разказана със сърце, очи и душа.    

ЕКСКЛУЗИВНО: Марион Котияр и Мелвил Пупо пред камерата на NOVA

"Когато правех избора, беше много трудно, но ролята на Алис е много мрачна. Затова реших, че ще поканя най-ярката актриса, която да избави героинята от нейните тъмни страсти. Визуализирах Марион през цялото време, докато създавах филма. Мелвил Пупо е от актьорите, които много харесвам. Той е узрял да влезе в една толкова трудна и тежка роля", посочи той.

По думите му във филма най-много обича, че в началото двамата са си много ядосани, но накрая нещата се променят. "Опитвам се да правя по-добри неща във филмите си, отколкото в живота. Всичко, което преживяват героите ми, преживявам първо аз", обясни Деплешен.

Цялото интервю гледайте във видеото. 

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.