Вижте прогнозата за времето в следващите дни

В първата седмица на август валежите ще са минимални, а дневните температури до сряда ще останат по-ниски от традиционните за горещия летен месец.

В понеделник денят ще е слънчев, с динамична следобедна облачност, но с превалявания и гръмотевици само в крайните североизточни райони. Ще продължим да усещаме прохладен вятър от северозапад, със силни пориви в почти цялата страна. Дневните температури ще варират от 27 до 32 градуса.

До сряда в часовете следобед термометрите с леки колебания ще се движат около и малко над 30 градуса. Повече слънце ще има на запад, докато в източните и някои централни райони облачността ще създава условия за незначителни превалявания.

Климатолог: Месец август най-много се е изменил през годините

От четвъртък жегата ще се завърне с температури отново в интервала 30-35 градуса. В края на седмицата от изток ще се опитват да пробият по-студени въздушни маси, което ще създаде условия за повече облаци с възможност за следобедни краткотрайни дъждове.

В дните около 10-12 август се очаква преминаването на пореден студен фронт с усилване на вятъра от северозапад и локални валежи с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат, като някои метеорологични модели допускат краткотрайно осезаемо захлаждане до почти пролетно-есенни стойности в интервала 20-25 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

А какво прогнозира за времето през целия месец синоптикът Красимир Стоев от НИМХ вижте във видеото по-долу:

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.