Ден, след като стана ясна новата цена на газа, на място отиде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

На фона на новата цена на природния газ  - неясноти около бъдещето на торовия завод „Неохим”. Преди дни той спря работа, вече са освободени и 61 от работниците. Това са 10% от работещите там.

Ден, след като стана ясна новата цена на газа, на място отиде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с ръководството на завода. Той заяви, че целта на бившите управляващи е била да убият индустрията на България.

Борисов: Промяната уби България, перфектната буря ще дойде догодина

„За съжаление освободихме 61 души. С тази прогноза, която дадоха за септември за увеличение на цената на природния газ, може би ще се наложи да освободим още работници. Това са специалисти, които няма къде да се намерят в България”, заяви Стефан Димитров от „Неохим" АД.

„Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да може да каже как работи такъв сегашен модел, в който трябва да дотираш нафтата, бензина, газа, тока и водата. Дърва няма. Перфектната буря ще дойде догодина. Тя ще ни занули докрай”, каза Бойко Борисов.

Той обяви още, че е имал предвид екип, който можел да промени ситуацията в страната като намали всички възможни цени в енергетиката.

Бъдещето на работещите в „Неохим” е неясно. В момента те се водят в капитален ремонт и не  е ясно какво ще се случи, след като той приключи и дали предприятието ще заработи отново.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.