Властите на място отрекоха цялата информация, която Иван Демерджиев изнесе вчера

Пряк сблъсък между централното ръководство на МВР и полицията и прокуратурата в Перник. Днес властите на място отрекоха цялата информация за убийството на бизнесмена Удо Ланге, която вчера изнесе служебният министър Иван Демерджиев. Появи се и противоречие за това има или няма задържан по случая. Швейцарският бизнесмен беше открит в гаража на къщата му във вилно селище „Делта Хил” до Перник. В последните часове са били разпитани няколко души.

По информация на NOVA от източник в полицията във връзка с разследването за убийството има задържан във връзка с престъплението. От Областната дирекция на МВР и прокуратурата в Перник обаче отрекоха да има арестувани. И още - от МВР вчера обявиха, че тялото на мъжа е било преместено, а дрехите му – сменени. Днес от прокуратурата отрекоха да имат доказателства за това. Не е ясно и какво е оръжието на престъплението.

Има задържан за убийството в "Делта Хил"

Три денонощия, след като швейцарският бизнесмен е намерен мъртъв, конкретен заподозрян като извършител на убийството, няма.

„По реда и със средствата на НПК към момента няма задържано лице”, заяви Албена Стоилова - говорител на Окръжна прокуратура – Перник.

„Не са събрани достатъчно доказателства за виновността на конкретно лице, поради което няма повдигнато и предявено обвинение на този етап”, каза наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

До момента са разпитани няколко човека. „Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването”, посочи ст. комисар Павел Млеканов - директор на ОДМВР-Перник.

В качеството на свидетел е била разпитана и съпругата на убития – Елизабет, която в четвъртък вечерта го я намерила мъртъв. И днес тя остана в дома си.

„Тя не желае да дава никакви интервюта и изявления, а и всичко е на много ранен етап”, заяви адвокатът на семейството Любомир Георгиев. Той отрече да е имало проблеми между тях двамата.

Адвокатът на убития швейцарски бизнесмен: Случаят е много заплетен (ОБЗОР)

Назначени са няколко експертизи, за да стане ясно как е бил убит Удо Ланге. Ясно е само, че има прободна рана от шията до белия дроб, която е засегнала и две ребра. 

На въпрос дали престъплението е извършено с огнестрелно оръжие говорителят на Окръжна прокуратура-Перник отговори: „За момента не мога да дам категоричен отговор. Това ще стане ясно от заключението по възложените експертизи”.

„Каквото и да кажа в момента, това може да опорочи разследването. Експертизите са много важни, важни са и следващите часове”, заяви ст. комисар Павел Млеканов.

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишко село

От прокуратурата опровергаха твърденията на вътрешния министър Иван Демерджиев, че е имало опит да се замаскират следи и че има заподозрени.

„Към настоящия момент доказателствата по делото не установяват такива обстоятелства. Нямаме доказателства по делото за кръг, група. Изобщо нямаме доказателства, които да ни насочват към участие на конкретно лице в извършването на престъплението”, каза Стоилова.

Иззети са всички записи от камери в района на къщата, в която е бил намерен трупа на убития мъж.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.