Той е работил в хлебопекарната на семейството

Продължава разследването на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Мъжът беше  намерен мъртъв в дома му във вилното селище „Делта Хил” до Перник.

Прокуратурата и МВР с противоречива информация за убийството в „Делта Хил" (ОБЗОР)

На този етап информацията за това как е извършено престъплението е противоречива. По информация на NOVA 57-годишният мъж, задържан за убийството на Удо Ланге, е бил в интимни отношения със съпругата на Ланге - Елизабет. Той е работил в хлебопекарната на семейството в "Делта Хил". 

Има задържан за убийството в "Делта Хил"

Случаят е под ръководството на прокуратурата в Перник. 57-годишният мъж, с инициали Б.П., е задържан за срок от 72 часа. Във вторник прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи. На съвместен брифинг днес прокуратурата и полицията казаха, че задържаният и съпругата на Ланге са имали "лични и служебни отношения". Доказателствата до този момент посочват, че иманно Б.П. е извършител на убийството, посочиха още от прокуратурата. По думите им убийството е извършено във вилата на Ланге, там е била и неговата съпруга. Разследващите отказаха да дадат подробности за оръжието и обстоятелствата около престъплението.  

По информация на NOVA Елизабет Ланге е потвърдила, че Б.П е извършил престъплението. Екипът ни обаче не успя да открие жената за коментар. Адвокатът й изключи версията за любовна връзка. „Нищо не ми е казвала. Смятам, че няма нищо общо, но това е мое мнение, не знам какво се е случило. Не сме коментирали за личния й живот”, каза за NOVA адвокатът на Елизабет Ланге Любомир Георгиев. Вчера тя е дала показания пред съдия. Предполага се, че съпругата на покойника е посочила кой е извършителят на престъплението.

От МВР обявиха, че тялото на мъжа е било преместено, а дрехите му – сменени и че има заподозрян кръг от хора за убийството. От държавното обвинение обаче отрекоха да имат доказателства за тези твърдения.

Днес семейната пекарна, където обвиняемият работел, остана затворена. От там казаха, че не познават задържания.

Как точно е бил убит бизнесменът, засега разследващите не разкриват. „Имаме доказателства за употребен конкретен вид оръжие. Дали това оръжие е било годно да причини увреждането, констатирано при огледа на трупа, очакваме да отговорят експертите. Има констатирано увреждане на белия дроб, малка рана на шията”, потвърди Албена Стоилова.

След като вчера от прокуратурата отрекоха информацията на вътрешния министър Иван Демерджиев за убийството, днес той повтори първоначалната версия, че е правен опит за прикриване на престъплението. „Тъй като са извършвани определени манипулации по трупа, нашето становище беше, че е местен. Впоследствие се оказа, че други манипулации са извършвани, които да замаскират следите от извършеното убийство”, уточни той.

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания 57-служител на пекарната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.