Ден преди крайния срок документи подадоха общо 26 участници в изборите

Високи политически амбиции на прага на предсрочния вот. В предпоследния ден на регистрация в ЦИК, партиите дадоха заявки за мнозинство във формат тройна коалиция. Чуха се и предложения за решаване кризите в страната.

„Продължаваме Промяната” отново се регистрира с мандатоносители ВОЛТ и Средноевропейска класа, но с цел. „Категорично със заявката за първо място, както и предния път”, обяви бившият председател на НС Никола Минчев.

Йорданова: Очакваме ясен отговор от ПП за общо явяване на изборите

Въпрос на тактика и социологическо проучване бавят решението ще има ли коалиция с ДБ преди вота. „Със сигурност ще работим заедно с ДБ. Дали преди вота, или след изборна коалиция - това е въпрос на тактика кой вариант ще ни донесе най-много мандати”, твърди Минчев. 

Никола Минчев: Със сигурност ще работим с ДБ (ВИДЕО)

А от „Демократична България” са уверени, че обединение срещу „корупционното статукво” е работещ вариант. „Да довършим започнатото и да осигурим едно стабилно управление на страната. Нашето желание за общо явяване е ясно заявено. На ход са колегите от ПП. България има нужда от голямо обединение”, призова бившият правосъден министър Надежда Йорданова.

Нинова: Ще искаме незабавни преговори с "Газпром", ако влезем в следващия парламент

БСП също гледат към властта и декларираха решения за кризите в страната, които ще предложат, ако участват в следващото редовно правителство. „Налагане на мораториум върху цената на тока, газа и парното за битовите потребители. Сериозна програма за компенсация на бизнеса, за разликата в цените. Трето - продължаване на социалната програма и четвърто - незабавни преговори с „Газпром”, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

ДПС се регистрираха за изборите със заявка да спрат лъжата

Без да разкрият каква е символиката на внесените 3 333 подписа в ЦИК, ДПС се целят високо. „Победа. Това е нагласата. Крайно време е да пресечем лъжата в политиката. Нормалността и възстановяването на нормалността не означава реваншизъм. За да има просперитет в обществото, трябва да има обединение. Трябва да има диалог. И за това нашата нагласа е победа”, каза Мустафа Карадайъ.

Джамбазки: Амбицията ни е да участваме в управлението на държавата

Заявка за първото място дойде и от „Възраждане”. „Влизаме със заявка да спечелим изборите. Към момента няма с кого да се коалира партия „Възраждане” и ние ще управляваме самостоятелно България”, смята Петър Петров.

Партията на бившия служебен премиер Стефан Янев – „Български възход”, ВМРО и „Ние идваме” също заявиха участие за предсрочните парламентарни избори.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.