Бурите са се придвижили на запад-северозапад

Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалите часове. Само в рамките на един час са паднали около 3000 мълнии.

Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни валежи, силен вятър и градушки. Експерти предупреждават хората в тези населени места да бъдат внимателни. Само в  рамките на един час около Стара Загора светкавиците в небето са били около 3000. Обширният буреносен фронт се простираше на над 150 километра - от Родопите чак до полите на Стара планина. По-късно ядрото на бурята се придвижи на запад към Пловдив и Карлово, като по своя път изля още порои с градушки.

В часовете до полунощ отново се очакват мощни бури в Родопите, в някои подбалкански котловини и в Добруджа.

Над Балканите са паднали около 150 хиляди мълнии.  В сряда буреносен фронт се формира и над Халкидическия полуостров в Гърция. В следобедните и късните часове на деня той ще се премести над нашата страна. Най-засегнати от прогнозираните валежи и гръмотевична активност ще бъдат първо Южна, а след това - и Североизточна България.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.