Изпращаме август с неустойчиво време

Във вторник времето в районите на изток ще остане слънчево и сравнително по-топло, докато в западната половина на страната още преди обяд облачността ще е значителна със слаби превалявания. Отново там, в часовете до вечерта, ще се развива гръмотевична облачност с локални, краткотрайни, на моменти интензивни валежи. Дневните температури ще са от 28-29 градуса на запад до 34-35 на изток.

Крайбрежието за пореден ден ще остане встрани от настъпващото захлаждане с изгледи за слънчев ден с температури до 29-30 градуса. Морската вода - около 26-27 градуса. Вълнението на морето е с тенденция към усилване и привечер максималната височина на вълните по някои южни брегове ще е около 1 метър.

От сряда до петък условия за следобедни валежи с гръмотевици ще има в почти цялата страна, като в петък количествата дъжд ще са по-значителни. През почивните дни вероятността за валежи ще намалее. По отношение на температурите - жегата леко ще отстъпи, но в топлите часове стойностите на термометрите ще останат в широки граници - от 25 градуса в районите с повече валежи до малко над 30 градуса в традиционно горещите точки на страната.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.