Те ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участък

Вече два месеца в най-смъртоносната отсечка у нас - Кресненското дефиле, катастрофи няма. Там, по средата на пътното платно, в началото на юли бяха наредени колчета, които ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участък. И пътят, който отне толкова много животи през годините, изведнъж стана спокоен и безавариен.

В дефилето в момента единственото недоволство на шофьорите е срещу ограничението на скоростта. Допустимите 50 км/ч на хората зад волана им се струват твърде малко за пътния участък.

 

 

Колчетата в дефилето са добър приятел на шофьора, защото му гарантират, че кола в насрещното едва ли ще изскочи. Въпреки това, оказва се, нарушители понякога има. Колкото и невероятно да звучи, имало шофьори, които слаломирали в дефилето.

Коловете са гумени, не се чупят и не могат да причинят катастрофа.

Шофьорите настояват и за работещи мерки срещу падащите камъни и земни маси в дефилето. Според пътуващите има какво да се желае в обезопасяването на скатовете над пътя.

В социалните мрежи потребители питат как ще работят снегорините през зимата. От Съюза на транспортните работници също предупреждават за възможни проблеми с извънгабаритните товари.

„За такова ограничаване на движението сме правили още 2017 година предложение, стигнахме до извода че извънгабаритни камиони, както и автомобили със специален режим, ще имат големи затруднения, и поради тази причина, идеята беше отхвърлена и ние се съгласихме с нея. Не знам откъде дойде идеята сега в АПИ, но мисля, че единственото за което помагат тези колчета е в изпреварването. Нищо повече”, заяви Александър Стамболийски, председател на Съюза на транспортните работници.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.