Според него представители на служебния кабинет активно участват в предизборната кампания

Най-възможният вариант за БСП е отново да участва в коалиционно управление с „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”. Това каза в студиото на “Денят на живо” по NOVA NEWS проф. Румен Гечев от БСП. 

„Изборът на левицата да управлява заедно с ПП и ДБ беше правилен. Другата алтернатива беше оставането на власт на ГЕРБ и ДПС. Започнаха процеси на промяна в много трудни условия с много трудни партньори. Това, което успяхме да направим като плюсове в социално-икономическата сфера, въпреки външно-политическите ни различия, е, че успяхме да увеличим пенсиите със 167 лв. за 6 месеца, което  е повече, отколкото за 12-годишния период от управлението на ГЕРБ. Успяхме да увеличим доходите на хората, да въведем мерки за социална защита. Постигнахме добри икономически резултати. Икономическият растеж на България първите 6 месеца е 4,8%”, каза Гечев.

По думите му представители на служебния кабинет активно участват в предизборната кампания. Това се случвало чрез кадрови промени.

„Няма съмнение, че БСП беше атакувана от президентската институция. Няма как левицата да носи отговорност за това, че не успяхме да формираме кабинет при трети опит. Очевидно е, че президентската институция и ГЕРБ-ДПС провеждат координирана атака срещу  ПП и БСП”, поясни Гечев.

По думите му БСП е в добро състояние за изборите. „Организирали сме структурите, няма от какво да се срамуваме. Нашите действия в областта на българската икономика се виждат от цяла България. Осигурихме спокойствие на българските семейства. От бъдещето управление ще зависи как България ще се справи с тежките предизвикателства тази зима”, обясни представителят на БСП.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.