Идват жеги през следващата седмица

Мощни порои с градушки и мълнии се движат от Нова Загора в посока Сливенско, по Дунава между Свищов и Русе, между Търново и Търговище около Стражица. 

Силен шквал върлува в този момент около Шабла-Тюленово. Градушка, порой, при това продължителен с опасност от свлачища по крайбрежието и поройни наводнения. Отново покрай този шквал буря се насочва към района на Обзор.

След напоителните валежи в петък покрай преминаването на масивен студен фронт, през почивните дни времето ще се успокои. Валежите значително ще намалеят, слънцето ще се покаже, но ще остане прохладно.

В събота сутринта в районите с валежи ще е мъгливо. Облачността през деня ще е колеблива, по-значителна в централните и източните части на Дунавската равнина, където в ранните часове ще вали. По-късно, в часовете следобед обаче валежи ще има с по-голяма вероятност в Рило-Родопския масив. Вятър, по-осезаем, ще има в североизтока, а дневните температури ще са в интервала 22-28 градуса с най-високи стойности в Югоизточна България.

Неделният ден отново ще започне с понижена видимост в някои ниски райони на страната. Облачността ще остане с чести разкъсвания до ранния следобед и повече облаци по-късно. Условия за краткотрайни летни валежи в часовете до вечерта ще има най-вече в Югозападна България. Дневните температури ще се повишат с градус-два и ще се колебаят между 24 и 29 градуса.

 

В първите два дни на следващата седмица все още ще са възможни краткотрайни следобедни валежи в Югозападна България, във вторник само на изолирани места. След това почти до края на седмицата ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се дневни температури. Към петък-събота термометрите в традиционно горещите точки на страната ще показват над 35 градуса.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.