В Добрич има сигнали за евакуирани хора

Наводнение на ГКПП “Капитан Андреево”. На кадри от Meteo Balkans се вижда затрудненото движение на автомобилите заради обилния дъжд, валял в района на граничния пункт. Към момента движението на автомобили е възобновено.

Временно българският пункт беше затворен, съобщават турските медии. "Поради обилните валежи в региона на Одрин, има наводнение на ГКПП Капъкуле, което доведе да преустановяване на пропускането през пункта. Бяхме уведомени в 22.30 на 02.09.2022, че е възстановено пропускането на вход и изход от Турция за тежкотоварни автомобили и на вход в Турция за леки автомобили. Остава възпрепятствано преминаването през пункта на изход от Турция за леки автомобили", съобщиха от Генерално консулство на Република България в Одрин.

Към настоящия момент службите за защита на населението при бедствия и аварии работят по отводняването на пункта, пише DarikNews.

Препоръчваме на българските граждани да обмислят алтернативни маршрути през ГКПП Пазаркуле - ГКПП Кастанес (Гърция) и след това през ГКПП Ормени - ГКПП Капитан Петко Вайвода (Свиленград) или през ГКПП Хамзабейли - ГКПП Лесово, като биха могли да получат актуална информация чрез дежурния телефон на ГК-Одрин за спешни случаи с български граждани в почивни и празнични дни е 0090 533 6298164.

Наложило се е около 25 автомобила, напускащи Турция, да бъдат изведени с влекач от водата.

За наводнени къщи и улици, вследствие на обилните валежи се съобщава и в района на Добрич. Подадени са няколко сигнала за наводнение къщи, научи NOVA. От пожарната обаче уверяват ,че няма нищо обезпокоително. 

За по-сериозни наводнения се съобщава и в района на Шабла.

Видео: Максим, Моята новина

Репортер: Надежда Карапанчева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.