На място ще пристигне вътрешният министър Иван Демерджиев

Продължават дейностите по разчистването на селата, които най-много пострадаха от наводненията в Карловско - селата Слатина, Богдан и Каравелово. 

СЛЕД ПОТОПА: Жандармерия и лекари в наводнените села (ОБЗОР)

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отново е в района, за да проследи възстановителните дейности. Той се включи и в проверките за незаконна сеч. Целта е да се установи дали това е причината за потопа, залял населените места.

Заедно с Демерджиев, на проверките за незаконна сеч присъстват и заместник-земеделският министър  Валентин Чамбов, изпълнителният директор на Агенцията по горите инж. Стоян Тошев и директорът на Южно Централно държавно предприятие.

От четвъртък и екипи на жандармерията се включиха в охраната, след като мародери нападнаха изоставените къщи.

В село Каравелово има нужда от още доброволци, които не са мо да помогнат за разчистванет, а и да доставят храна и вода до нуждаещите се местни жители. И днес над 100 военнослужещи оказват помощ на потърпевшите, а тежка техника на "Автомагистрали" разчиства улиците на селото.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.