Доброволци и днес помагат на пострадалите семейства

Патрули на жандармерията вече охраняват денонощно трите пострадали от пороя села в Карловско. Униформените пазят имуществото в засегнатите имоти, но и тежката и скъпа техника, с която се разчистват последствията от водната стихия. Тази сутрин дойде нова група от  доброволци, които да помогнат на пострадалите през почивните дни. А в Карловско имаше нови валежи.

В Каравелово над 300 доброволци помагат на пострадалите семейства да спасят малкото им останало имущество. Сред доброволците са и 50 курсанти от Военния университет във Велико Търново.

В селото все още има непроходими улици. Липсва и водоснабдяване. Спорът кой е виновен за водния апокалипсис продължава. Горските отричат да има незаконна сеч в гората над селото.

 

 

„12 фирми имат издадени разрешителни за добив на дървесина в района. Тяхната дейност също ще бъде проверена”, заяви инж. Златю Кличев, директор на Държавното горско стопанство в Карлово.

Продължава чистенето и в село Богдан. А въпросите на местните и гневът от бездействието на институциите расте, въпреки проверките на властта за нерегламентирана сеч в района.

Междувременно екипи на жандармерията вече охраняват селата Богдан, Каравелово и Слатина.

Екип на NOVA изкара цяла нощ с един от патрулите в село Богдан. Какво засне – вижте във видеото.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.