Политикът от ПП коментира посланията на фон дер Лайен, отношенията с Русия и бежанския поток

„Приветстваме подкрепата, която се засвидетелства към Украйна. Не може да се прогнозира кога ще свърши войната. Разговорите на ниво ЕС не са слизали от масата от февруари насам. Фон дер Лайен каза, че Европейският съюз ще задълбочи икономическото сътрудничество с Украйна. Това е взаимноизгодно. Украйна има нужда от помощ. На фона на безпрецедентната бежанска криза, успяхме да помогнем на хората, бягащи от войната”.  Това каза Александра Корчева от ПП в ефира на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Георг Георгиев: Посланията на фон дер Лайен са свързани с войната

Корчева допълни, че дори в най-трудните моменти в световната история лидерите на държавите поддържат комуникация. „Ние продължаваме да осъждаме агресията, която Русия осъществи спрямо Украйна. Това продължава да бъде позицията на „Продължаваме промяната”.

„Ние доказахме, че когато имаме желание, можем да регулираме такива големи кризи. Бих търсила причините за проблемите с незаконната миграция по-далеч от седем месеца назад. Не можем да влезем в Шенген, след като външната ни граница с Турция е била на практика частна. Изключително важно е присъединяването на България към Шенгенското споразумение”, каза Корчева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.