Тя е двукратна европейска шампионка

Шестнайсетгодишната Калояна Налбантова печели титлата на европейското първенство по бадминтон, в категорията до 19 години. „Беше доста трудно, тъй като са с 2 години по-големи от мен и са доста по-обиграни. Имат повече умения”, коментира шампионката.

„Честно казано не отидохме с тази идея. Отидохме с идеята да се борим за медал, тъй като конкуренцията беше много голяма. Схемата не беше благоприятна за нас. Самото състезание беше доста тежко”, допълни треньорът на Калояна - Стилиян Макарски.

Момичето има и други титли зад гърба си. Печели континенталното злато. През 2021 г. се преборва и за титлата в категорията до 17 години.

Състезателката се подготвя за европейските игри догодина, както и за Олимпиадата през 2024 г. Калояна сподели, че зад победите й стои много труд и упоритост. „В трудните моменти, когато си уморен и когато и противникът е уморен, там се решава кой има повече воля, борбеност и желанието за победата.”, коментира състезателката по бадминтон.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.