Комиксите развиват умения при най-малките

Учителят е този, който трябва да подкрепи детето и да му покаже, как точно се усвоява умението да четеш самостоятелно. А желанието да четеш за удоволствие е задача на родителя, разказа в студиото на  „Социална мрежа” директорът на фондация „Детски книги”- Валентина Стоева.

„Материалът, усвоен през учебната година, се забравя през лятото. Уменията да пишеш, да четеш и да смяташ, трябва да бъдат тренирани. Именно това е целта на онези списъци с книги, които се дават на децата, да четат през лятото”, напомни  Валентина Стоева.

Има и специални наръчници, които насочват родителите към това, как да подкрепят децата си когато правят първите си стъпки в училище. В тях има и съвети, как да се ограничи ползването на електронни устройства.

„Относно четенето, има страхотни заглавия с илюстрации, като „Приказки за най-малките с маестро Джани Родари” , подходящи за по-малки деца, които могат да бъдат четени от мама и татко, така и за самостоятелно четене от първокласници и второкласници например”, допълни Валентина Стоева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.