Церемонията е позната като бдението на принцовете

Финални часове преди погребението на кралица Елизабет Втора. За поклонението пред британския монарх във Великобритания вече пристигат лидери от цял свят. А осемте внуци на Елизабет Втора участваха в бдение до тялото на кралицата. Церемонията се проведе в сградата на парламента в Лондон. Благородниците, на възраст от 14 до 44 години, стояха около ковчега на кралицата в продължение на 15 минути.

В петък подобна церемония осъществиха и децата на кралицата. Бдението се извършваше докато гражданите продължаваха да минават през залата за последна почит към Елизабет Втора.

8-километрови опашки за последно сбогом с кралица Елизабет II (ВИДЕО)

Двамата синове на краля - Уилям и Хари - бяха облечени в униформи. Въпреки че се отказа от постовете и задълженията към короната, Хари има чин в британската армия и по настояване на баща си беше униформен. Церемонията е позната като бдението на принцовете. За първи път в нея участват внуците на починалия монарх.

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.