На 9 лица са повдигнати обвинения, а 5 са задържани за 72 часа

Окръжната прокуратура в Сливен води досъдебно производство във връзка с незаконен трафик на мигранти. Заловена е група от около 10 души, която е действала на териториите на областите Сливен, Бургас и Ямбол от началото на 2022 г. Това заяви Слав Добрев, началник БОП-Сливен. 

Установено е, че е осъществявала незаконен превоз на чужденци през територията на страната срещу заплащане. Участниците в групата са задържани, на 9 лица са повдигнати обвинения, а петима са в ареста за 72 часа и предстои вземане на решение за постоянното им задържане, уточниха от обвинението. Задържаните са от област Сливен. Оказали са съпротива при ареста. 

Жандармерия и полиция гониха каналджия и мигранти в Бургас (ВИДЕО)

При обиск са иззети 10 автомобила, пари, множество чужди регистрационни табели, които са сменяни в моменти на транспортиране.

Няма доказателство за участие на полицейски служители в схемата, разкриха още от прокуратурата.

Групата е била с организирани функции с цел преминаване на мигрантите от Турция. Лицата са минавали през зелена граница. При задържането са установени 19 мигранти. Те са основно мъже на възраст 18-20 години, посочи старши комисар Димитър Величков.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.