Кой трябва да поеме разходите по почистването

Неизвестни нахлуха в частен имот с камион, натоварен с опасни отрови. Извършителите съборили оградата и стоварили опасните отпадъци насред двора.

Собственикът на имота предполага, че е станал жертва на престъплението, свързано с безразборното изхвърляне на 250 варела с токсични отпадъци. Отровите бяха открити на различни места около столицата и представляват изключителна опасност за почвите.

Откриха варели с опасни химикали на няколко места в София, има задържан бизнесмен (СНИМКИ)

Къщата на Тони Славев се намира в село Бусманци. Преди дни му се обаждат, за да му съобщят, че оградата на двора му е съборена и вътре са изхвърлени варели. Когато идва на място, вижда разсипана течност. В момента в двора има се носи задушлива миризма.

„Вчера пристигнах, не знам какво и кога е станало. Миналата седмица го нямаше това”, казва Тони Славев. Той се притеснява, че неизвестната течност е пропила дълбоко в почвата.

„Отдолу има помпена станция на „Софийска вода". Подпочвената вода е около 2,5 метра. Няма двор без зеленчуци, поливат се с помпи”, разказа Тони Славев. И допълва, че е силно притеснен, тъй като не знае как да почисти имота си.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.