Бежанският поток през България към Сърбия се увеличава

Мигрантският поток през България към Сърбия се увеличава сериозно. Това потвърждават и кметове на малки населени места, близо до границата.

На градоначалника на Годеч Радослав Асенов му се наложило да преследва бежанци с автомобила си в опит да спре канал за трафик. Гонката продължила около десет километра. Заради високата скорост обаче Асенов се е отказал.

Местните споделят, че трафикът на мигранти е ежедневие. „Всеки ден докарват бежанци. Туден е едно от селата, които са най-апетитни като коридор. След като дойдат до селото, те тръгват към границата пеша с раници, влизат по дворовете, искат вода и храна”, посочи кметът на Годеч.

Той подчерта, че от май месец е закрито районното управление на полицията. В същото време се закрива и управлението на турската граница.

Местни жители казват, че полицията реагира на сигналите им с голямо закъснение. Споделят още, че се страхуват да се разхождат, особено по тъмно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.