Идеята е да се обучат над 200 български учители

По данни на Евростат България заема едно от последните места в Европа по дигитални умения. Това кара служители в компания за управление на дигитални активи да  инициират кампанията „Код бъдеще”.

„Включваме и основи на програмиране, дизайн, мислене и всякакъв тип презентационни умения”, разказа в студиото на „Социална мрежа” Елеонор Топалова, бранд мениджър в компания за управление на дигитални активи.

Преподавателите ще кандидатстват по предварително определени критерии. „Ние искаме да изберем хора, които са силно мотивирани, желаещи да развиват себе си. А след това да помогнат и на децата в училище”, допълни Поли Янкова, която е основател на платформа за програмиране и роботика.

Експерти ще отидат на място при учителите от малките населени места, за да обучат и тях. Инициаторите се надяват чрез „Код бъдеще” да вдъхновят и други организации и институции към подобен тип обучение и повишаване на квалификациите на учителите.  

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.