Претърсват се офиси и частни адреси

Две арестувани жени при акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ в Казанлък. Предполага се, че операцията се провежда във връзка с наркоразпространението. Претърсват се офиси и частни адреси.

Сутринта бяха блокирани всички входове и изходи на града от представители на полицията, жандармерията и ГДБОП. Екипите им спираха автомобилите и ги проверяваха. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пристигна на място, за да даде повече подробности за акцията.

„Ако някои лица продължават да смятат, че както дълги години са били над и извън закона, ще продължават да бъдат така, уверявам ви и вас и българските граждани, че това няма да стане. Свърши времето на беззаконие. Изборите приключиха. Сега цялото ни внимание е ангажирано с тях и с техните действия”,  поясни той.

Полицейските операции продължават и ще се проведат в цялата страна, увери вътрешният министър.

„В момента целта на тази акция е превенция. От тук нататък ще следват много такива по отношение на криминални групи”, категоричен бе Демерджиев. 

„Много добре познавам законодателството и съм го показвал многократно. Органите на полицията бяха длъжни да съобразяват действията с указанията на прокурора. Не защото не могат да направят нещо, а защото твърдението беше, че това ще саботира разследването на Прокуратурата”, каза още министърът на вътрешните работи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.