Джипът разполага с автоматично управление при спускане по хълм

Колко офроуд може да издържи един луксозен Range Rover? Тестът на трасето край Кьолн, специализирано за тази марка автомобили предлага различен вид препятствия.

Инструктори обясняват за системите и препятствията и превеждат авантюристите през опасните терени. Първото препятствие е малък хълм с няколко камъка по него, а колата се справя отлично при бавно каране. При спускане акцентът е върху равномерното задържане на спирачките. При изкачване се ускорява до втора предавка.

Компанията NIKOLA планира световна мрежа от водородни бензиностанции 

Може да се използва и автоматичното управление при спускане по хълм, то работи само и колата спира самостоятелно. Системата поддържа скорост от 2 км/ч, за да не падне колата по склона. За джипа не е проблем да премине до 90 см дълбочина на водата. 

Общо 25 препятствия очакваха новия Range Rover на почти 6-километровия участък. Едно от най-сложните се състои в усукана ос, което значи, че автомобилните оси сочат в противоположни посоки. 

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте и материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.