Те са автори на две знакови интервюта - с главния прокурор Иван Гешев и с лидера на ИТН Слави Трифонов

Полина Паунова и Константин Вълков направиха две знакови интервюта - с главния прокурор Иван Гешев и с лидера на ИТН Слави Трифонов.

Според Паунова Гешев е "уплътнил" разговора с нея с твърдения, че няма връзка с Борисов. "Оказа се, че Д.П. в делото КТБ не е Делян Пеевски, а държавно предприятие. Гешев не се интересува от конкретни дела, затова разбира клюки по тях от НСО. Костадинов, Рашидов и Пеевски имат едно общо кратно и то е Иван Гешев. Има три проверки на прокуратурата срещу Костадинов и "Възраждане", които са прекратени. Той се оказва недосегаем за прокуратурата. Пеевски като държавно предприятие е супер метафора. Рашидов през 2013 г. нарече с обидни думи Пеевски. Каза, че всички са му роби срещу 1000 лева заплата. Сега Пеевски гласува за него. Рашидов инвестира пари в КТБ и си взе парите", заяви тя. И допълни, че с хартиената бюлетина манипулацията на вота е много по-лесна. 

Завръща ли се Делян Пеевски на политическата сцена

От своя страна Константин Вълков посочи, че ако се взираме постоянно в случващото се в първите три дни на НС, ще видим дали са достатъчно смешни или не. "По-голямата картина е друга. Когато се отдалечиш, виждаш, че има старо и ново. Това незадължително е добро и лошо. Старото е отиващото си. Костадин Костадинов е старото преди 1989 г. Новото обаче идва и този процес не може да бъде спрян. Компромиси не могат да се правят, защото са примирение и не водят до нищо", смята той.

По думите му проблемът не е хартиената бюлетина, дори БСП да си върне 50 000 гласа, тя е част от старото, което си отива. "Изходът е да не се правят никакви компромиси", подчерта Вълков. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.