„Нека видим какво ще се случи с първия и втория мандат. Време е за диалог"

Ние виждаме в настоящите кризи възможност за реформи в цели сектори, които да доведат до промяна. Това заяви в ефира на предаването „Денят на живо” на NOVA NEWS депутатът от ДБ Йордан Иванов.

„Да се спре с раздаването на пари на калпак. Когато има криза, някой трябва да стегне колана. Или бизнеса, или държавата. Системите трябва да са реформирани”, каза Иванов.

„Всички искат тази държава да се управлява, да има редовна власт. Персонифицирането на този разговор го прави така, че партиите да не намерят общ път”, каза той по повод споровете и за избор на председател на парламента, и неяснотата как ще бъде съставен кабинет.

„Нека видим какво ще се случи с първия и втория мандат. Време е за диалог”, каза депутатът по повод дали ДБ биха участвали в управлението. 

Радев пред ГЕРБ: Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда

Запитан каква е логиката да не подкрепят експерти, излъчени от ГЕРБ, той отговори, че те 12 г. лъжат и увери, че от партията им ще кажат на ГЕРБ всички критики, а на БСП – важните си червени линии, които не трябва да преминават.

„ГЕРБ направи така, че Северозапада да усвои най-много пари на глава от населението. Усвоихме много пари за българската икономика, тя стана ли по-конкурентна, по-богата”, запита Иванов.

В коментар към предишния гост на предаването – Ваня Григорова той каза, че тя е дала „перфектната рецепта за взрив на бюджета”. Вдигането на икономиката не трябва да минава през данъци, защото така ще я ударим в гръбнака. 

Ваня Григорова: Да се вдигне данък печалба

Относно решенията на Министерския съвет по-рано през деня депутатът от ДБ каза, че трябва да се намери баланс между реформи в армията и за увеличение на пенсиите – по-рано бе одобрен предварителният договор за вторите изтребители Ф-16.

За евентуална среща между депутатите от ДБ и главния прокурор Иван Гешев Иванов заяви: „Ако ни покани, групата на ДБ би се срещнала с главния прокурор единствено да му поиска оставката. Не е обсъждано на група, най-малко бихме му искали оставката.”.