Австралийски футболисти

Националният отбор по футбол на Австралия се обяви срещу вижданията на Катар по отношение на човешките права и еднополовите връзки във видео, публикувано в четвъртък.

В клипа, в които участват няколко играчи, се споменава вредата за повече от 1,6 милиона работници в Катар и статутът на еднополовите връзки, които са незаконни в консервативната държава от Персийския залив.

Музеят на ислямското изкуство в Катар отново посреща посетители (ВИДЕО)

Катар, първата страна от Близкия изток, домакин на Световно първенство, беше подложена на силен международен натиск заради отношението си към чуждестранните работници и ограничителните социални закони.

Катарският владетел емир шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани каза, че макар някои критики да са конструктивни, те също така включват измислици и двойни стандарти.

Китай подари гигантски панди на Катар преди Световното по футбол (ВИДЕО)

Безпокойството относно спазването на човешките права в страната доведе до призиви към отборите и служителите да бойкотират игрите.

Холандското правителство потвърди миналата седмица, че ще изпрати делегация, въпреки че парламентът го призовава да не прави това.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.