Инцидентът стана на 28 септември на кръгово кръстовище в града

Главният прокурор Иван Гешев разговаря с родителите на момичето, загинало в тежка катастрофа в Шумен. Инцидентът стана на 28 септември. На кръгово кръстовище в града, джип, управляван от 18-годишен шофьор, помете автомобила на Светомира Станчева. Полевият тест за наркотици, направен на шофьора на джипа непосредствено след катастрофата, беше положителен. Кръвната му проба обаче даде отрицателни резултати. Освен това, малко по-късно, на паркинг на МВР изгоря и джипът, който е веществено доказателство в тази катастрофа.  

Камера е запечатала тежката катастрофа в Шумен, при която загина млада жена (ВИДЕО)

„Аз и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за да има справедливост", заяви Гешев пред медиите. „Държавата трябва да си свърши работата, а прокуратурата е част от държавата и ще направи всичко, за да има справедливост, не само за катастрофите, а и за всякакви видове престъпност, които избуяват”, допълни главният прокурор.
 
Относно предложението за създаването на съвместни екипи от прокуратурата, ДАНС и МВР, Гешев заяви, че такъв модел е работел успешно между 2013 и 2018 г.

„Резултатите може би не са били идеални, но при положение, че закрихме Специализираната прокуратура, това е по-добре, отколкото да не направим нищо”, каза Гешев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова