БСП, ГЕРБ и ДПС формираха ново мнозинство по темата

Спорове в парламента заради вкарването в дневния ред на въпроса за хартиената бюлетина. БСП, ГЕРБ и ДПС формираха ново мнозинство по темата. От ПП поискаха парламентът да не разглежда промени в Изборния кодекс.

„Не се срамувам, че за мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина и да не върнем начина, по който се манипулираха изборите. Не е нужно всички останали от коалиция „хартиена бюлетина” да показват мускули”, каза Милен Матеев от ПП.

ПОЛИТИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ: За коалициите, хартиената бюлетина и консултациите (ОБЗОР)

Отговори му Йордан Цонев. „Ако вие не разбирате че няма доверие в този начин на гласуване, значи не разбирате нищо. И точка по въпроса. Ние предложихме да има машинно гласуване, когато вие хабер нямахте да ставате политици”, каза той.

„Ако тезата на г-н Цонев беше вярна, то би следвало всички законопроекти, които вече са в НС, да бъдат включени в програмата”, каза Надежда Йорданова от ДБ.

От ГЕРБ също не се съгласиха с искането на „Продължаваме Промяната".

„По логиката на колегите от ПП и ДБ, трябва да предложа да отпаднат всички точки от седмичната програма, с изключение на изслушванията”, заяви Делян Добрев.

От БСП се ядосаха за друго и поискаха още две точки да отпаднат.

„Не считаме ,че в обществото има консенсус по това да се предоставят оръжия на Украйна. Що се отнася за нови 8 изтребителя - ние не сме придобили първите самолети и тръгваме да купуваме втора ескадрила”, коментира Борислав Гуцанов.

В крайна сметка хартиената бюлетина, предоставянето на оръжие на Украйна и точката за нови изтребители останаха в седмичната програма за гласуване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.