Москва твърди, че във вагоните имало коне

Влак премина от Северна Корея в Русия. Това става, два дни след като САЩ обявиха, че Пхенян снабдява Москва с оръжия за войната в Украйна.

Според наблюдатели това е първият подобен влак, преминавал по трасето от няколко години насам. Руската ветеринарна служба обаче обяви, че композицията от три вагона е превозвала коне. Комунистическата държава също отрече да става въпрос за оръжия.

САЩ: Северна Корея тайно изпраща боеприпаси на Русия

По непотвърдена информация Северна Корея е затворила 800-метровия мост, който е железопътната връзка между двете държави още в началото на пандемията през 2020 г.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски коментира доставката на ирански бойни дронове за Русия.

Видео: Planet Labs PBC, Reuters

„Ако Иран продължи да лъже за очевидното, това означава, че светът ще вложи още повече усилия да разследва терористичното сътрудничество между руския и иранския режим и какво Русия плаща на Иран за подобно сътрудничество. В модерния свят няма никакъв начин терористи и техните съюзници да останат ненаказани”, заяви държавният глава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.