Десетки шуменци се събраха на мястото на инцидента

Десетки шуменци се събраха на мирен протест в памет на загиналата при катастрофа в града 22-годишна Светомира Станчева на мястото на пътното произшествие. Хората оставяха цветя и запалени свещи на мястото, където загина момичето.

„Първо искам да благодаря на хората, че са тук, на 40-ия ден от гибелта на нашето дете, да бъдат благословени, смирени, дисциплинирани на пътя и да вярват в доброто”, каза бащата на загиналото момиче Анатоли Накев. 

Шествие в памет на загиналата при катастрофата в Шумен

„Продължавам да вярвам на съдебната система. Когато съдебната система се интересува от самите граждани, не говоря само за нашия случай, значи има стъпка напред. Тази стъпка напред ще я направим всички заедно, когато се обединяваме, когато поддържаме инициативата, когато сме всеотдайни един към друг, това е начинът да продължаваме напред. Удовлетворен съм от срещата си с главния прокурор, надявам се да не е последната, има подобни индикации. Аз вярвам в институциите на България и знам, че тази справедливост, която очакваме от нашето семейство, ще възтържествува“, каза още Накев.

Гешев разговаря с родителите на момичето, загинало в тежка катастрофа в Шумен

Младата шуменка загина при катастрофа на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на бул. „Симеон Велики“ в града. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен 18-годишният шофьор Жечко Кюркчиев, предизвикал катастрофата.

Разследването е поето от Националното следствие. Освен това прокуратурата е започнала разследване по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и е бил оставен на паркинг на МВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Георги Генов
Източник: БТА