Според него сега може да бъде съставено “компромисно” правителство

От “Демократична България” се съмняват третият мандат да им бъде връчен. Това заяви в студиото на “Здравей, България” Атанас Славов от ДБ. Като причини той изтъкна възгледите на партията спрямо оръжието за Украйна, еврозоната, самолетите Ф-16 и критичната си позиция към президента. “Работим за втория мандат”, категоричен бе Славов. 

Според него сега може да бъде съставено единствено “компромисно” правителство, “което не може да постигне твърде високи цели в тази ситуация”.

Зафиров: Странно е, че ПП и ГЕРБ демонстрираха непоносимост, а сега ще преговарят

Той коментира връщането на хартиените бюлетини. “Това, че има представители на отделните политически партии не гарантира достатъчно честността на вота. Има много от представителите, които се записват заради хонорара”, смята Славов. И предложи решение - професионална изборна администрация. “Достатъчно е член на комисията да драсне една чертичка и да направи вота невалиден. Ние отдавна говорим за професионална изборна администрация. Това също е решение”, каза той. 

От партията предложиха още въвеждането на преброителни центрове. Според техни изчисления на територията на България ще са нужни около 300, за да може гласовете да се броят за по-кратък период от време. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.