Новото мнозинство "Рашидов" - ГЕРБ, БСП и ДПС, отхвърлиха всички наши предложения, заяви депутатът от ДБ

Вероятността да се състави качествен кабинет е изключително малка. Въпреки това, трябва да положим усилия в тази посока. Първият мандат е тотално загубена кауза, да се концентрираме върху втория. Смислено е да се предложи правителство с ясна законодателна програма с реформи. Това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS Владислав Панев от "Демократична България". 

''Темата на държавата е съставянето на реформаторски кабинет, който да извърши нужното, за да излезем по-силни от кризите. Новото мнозинство "Рашидов" - ГЕРБ, БСП и ДПС, отхвърлиха всички наши предложения. Искат да върнат хартиената бюлетина, защото чрез нея се правят много по-големи манипулации. Идват местни избори и техните феодали по места искат да си запазят местата. Комисията, която ще обсъжда хибридната форма на гласуване, няма как за седмица да свърши работа. Нужен е месец. Нека да има пълен достъп до кодовете на машините, за да се види, че няма злоупотреби", смята Панев.

Панев: Абсурдно е да даваме пари на компании, които нямат нужда от тях

Той определи консултациите като нещо средно между конкурс за избор на нови членове на генералния щаб на армията и обществено обсъждане на закона за троловете в интернет. По темата с отчитането на данъци на "Лукойл" у нас той коментира, че условията им са странни. "Те донякъде са прави, рафинерията трябва да бъде натоварена на максимум, за да плащат 700 млн. лева годишно. Нашето предложение е разликата между руския и другите сортове петрол да бъде обложена. Така в бюджета щяха да влязат около 1 млрд. долара", посочи Панев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.