С тази рисунка започваме благотворителна кампания, разказаха авторите на проекта

Стената на поликлиника в Бургас се превърна в цветна рисунка, която създава много настроение на минувачите от всички възрасти. На мястото са изобразени къдроглави пеликани с впечатляващи размери, разположени на фона на Атанасовското езеро. Автори на рисунката са момчетата от SuperGТeam, предаде БГНЕС.

Гостите на импровизираното улично шоу имаха възможност да се запознаят на място с живота на пеликаните. Той е един от двата вида пеликани, срещащи се в страната ни. Включен е в Червена книга на България в категорията критично застрашен.

„С тази рисунка започваме благотворителна кампания за набиране на средства за консервационни дейности в Атанасовското езеро и откриване на наблюдателница за пеликани. Пеликаните са емблематичен вид за нашия град. Знаете, че напоследък има голям дебат дали гларусът е по-представителен, или пеликана, но ние вярваме, че пеликанът определя облика на Бургас", заяви Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие”.

Днес беше монтирана и табела с QR код. При сканирането му пеликанът разперва крила.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.