Акцията по залавяне на автомобила причини огромни задръствания

Поредна гонка между полицията и кола с мигранти у нас. По информация на NOVA тя започнала в района на "Траянови врата" на АМ "Тракия". Екипите на МВР опитали да спрат лек автомобил с полска регистрация, в който се предполагало, че има мигранти. Шофьорът обаче не се подчинил на разпореждането на служителите на реда и започнало преследване. В района на Вакарел водачът успял да се изплъзне, но малко по-късно местоположението му отново било установено - на Северната скоростна тангента. Предполага се, че шофьорът е бягал в посока “Калотина”. 

Полицай е с опасност за живота след гонка с нелегални мигранти в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

В крайна сметка автомобилът спрял на 16-ия километър от АМ "Европа". Водачът - мъж от полски произход, опитал да избяга, но бил задържан от граничните полицаи. От "Гранична полиция" заявиха за NOVA, че мъжът бил видимо пиян, а направеният полеви тест показал наличие на амфетамин в организма му. Арестувани са и една полякиня и 10-има сирийци.

Първият сигнал е подаден  малко след 8:00 часа в сряда сутрин. Автомобилът профучава през тунел “Траянови врата”.  Не спира на стоп палка и продължава към София с 200 километра в час. Вътрешният министър изрично уточни - колата не е преследвана, за да не се създаде допълнителна опасност

"Този автомобил е преминал през тунела на "Траянови врата", без да бъде преследван със скорост 200 километра в час. Очевидно тези хора се опитват да поддържат много висока скорост", подчерта вътрешният министър Иван Демерджиев. 

 

 

Това, според МВР е и новата тактика на каналджиите - мощни и бързи коли, спрямо които патрулките изостават. "С наличния автопарк и техника в МВР, с която всеки ден се борим да преодолеем и да се снабдим с по-модерна такава, ние много трудно можем да следваме тези автомобили", посочи Демерджиев. 

Гонката предизвика огромни задръствания в района на АМ “Тракия”. Свидетели разказват, че периодично движението е било напълно блокирано.

Нова гонка с мигранти, арести в центъра на Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

При акцията по залавяне на автомобила няма пострадали.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.