Тестът за наркотици на шофьора, който ги е превозвал, е положителен

Поредна акция на МВР срещу нелегалните мигранти в страната. Този път e имало гонка с полицията в Бургас.

Около 20:00 часа в района след село Дебелт мобилен патрул на Жандармерията забелязал джипа със софийска регистрация, в който влезли няколко човека и потеглил. Униформените подали сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта. Преминава през к-с „Меден рудник” и стига до центъра на града. На ул. „Уилям  Гладстон”, в района на кръстовището с ул. „Иван Шишман” се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

По време на преследването към патрула на Жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от купето на джипа излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже. Седем от тях са задържани. Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност. Задържаните мигранти са мароканци, потвърдиха от МВР. 

Тестът за алкохол на шофьора е отрицателен, но този за наркотици е положителен. Колата е рент-а-кар.

Районната прокуратура в Бургас повдигна три обвинения на шофьора - за нелегален трафик на хора, за неподчинение на полицейско разпореждане и за шофиране след употреба на опиати.

„Към настоящия момент той е със статут „ кандидат-бежанец” до месец декември 2022 г., като е с адрес за призоваване в град Харманли”, обясни говорителят на Районна прокуратура – Бургас Зорница Щърбева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.