По думите му ПП е предложила "Лукойл" вместо да изнася печалбите си в Швейцария, да плаща данъци у нас

Десислава Трифонова, бивш шеф на Агенцията за чуждестранни инвестиции, завижда, че по време на ПП е дошъл огромен инвеститор. А по нейно време такъв нямаше. Затова ГЕРБ претопля стара куха тема, която не съществува. Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната" за "Твоят ден".

"Опорките им за меморандума с Gemcorp се оказаха тотална лъжа. Той вече е прекратен. Темата не интересува обществото. Защо не си говорим за държавния бюджет? От това произтича невдигането на доходите през следващата година. Защо се подменя дневният ред на обществото и се издевателства над Изборния кодекс? Обществото се надигна и сега се повдигат други теми", смята той. 

ПП: Ще предложим правителство на малцинството с втория мандат

По думите му ПП е предложила "Лукойл" вместо да изнася печалбите си в Швейцария, да плаща данъци у нас. "Чрез допълнително събраните средства ще направим мярка за компенсация на потребителите на горива. Така осигуряваме най-ниска цена в цяла Европа. "Лукойл" не могат да поставят условия, трябва да се съобразяват с българското законодателство. Служебният кабинет показва лобизъм, с намерението за нарушаване на дерогацията, така ще бъдем Троянския кон в ЕС", подчерта Сабрутев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.