Големи компании в сектора банкрутираха

През този месец в криптовалутите се получи ефектът "2008 г." в традиционните финанси. През май голямата компания "Terra LUNA" загуби стойността си, а това доведе до различни банкрути на компании с техен криптоактив. Една от основните компании в сектора - FTX също е била повлияна от тези събития, но е успяла да прикрие уязвимата си позиция. Този месец обаче стана ясно, че и тя банкрутира. Това разкри Владислав Драмалиев, експерт по криптовалути за "Твоят ден". 

А инвестиралите в международната FTX ще получат 1/4 от средствата си, докато в американския ѝ вариант, инвеститорите ще си възвърнат 100% от средствата. "В криптовалути винаги се инвестира това, което сте готови да загубите, това е рискова инвестиция. Сега е добър момент за инвестиране, но ще има и по-добри", заяви експертът.

Какво може да си купите с криптовалути през 2022 г.?

По думите му един биткойн струва 17 000 долара. "Преди няколко месеца струваше 20 000 долара. Криптовалутите се държат доста добре към момента. Етърът е 1270 долара, той е малко по-надолу, беше достигнал 1700", обясни той. 

Според него в момента не е ясно коя е следващата компания, която ще обяви банкрут. "От една страна обаче това е положително развитие, защото инвестиралите в криптовалути ще имат някаква възвращаемост. Има компании, които инвестират средствата на хората, за да създават приход за тях и себе си, но липсва регулация какво могат да правят криптофирмите с тези средства. От догодина предстои да бъде въведен такъв регламент", посочи Драмалиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.