Това бяха думите на премиера преди заседанието на кабинета

Властта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и труднозаличими. С тези думи премиерът Гълъб Донев се обърна към министрите в служебния кабинет преди заседанието на Министерския съвет.

„Преди четири месеца се заклехме да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Тогава поисках от вас - работа на 100% и умни решения. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в очакванията ми”, добави министър-председателят.


Той обясни, че заседанието на кабинета ще започне с обсъждане на решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства.

От помощта ще могат да се възползват семействата на деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари и наводнения през 2022 г., както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.