Свадата беше предавана на живо по телевизията в Сенегал

Разгорещен дебат в парламента на Сенегал прерасна в сбиване. Боят започна, след като депутат от опозицията зашлеви шамар на своя колежка. Пленарното заседание бе предавано на живо по телевизията. На кадрите се вижда как Масата Самб се доближава до Ейми Ндиайе Гниби, която е от управляващата партия в страната, и я удря в лицето.

Депутат заведе кон на заседание на Конгреса (ВИДЕО)

На живо по телевизията зрителите видяха как Гниби хвърля стол по нападателя си, а след това друг депутат я поваля на земята в опит да предотврати по нататъшни сблъсъци. Това разбира се не спря останалите народни представители да си разменят обиди, преди председателят да прекрати заседанието.

Спорът възникна по време на разгорещен дебат за бюджета на страната. Страстите са нагорещени още от юли, когато управляващата партия загуби мнозинството си в парламента на фона на опасенията, че президентът Маки Сал ще търси преизбиране за трети мандат през 2024 година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс