Пороите активизираха свлачища

Бури отново връхлетяха южните части на Италия, предаде ДПА. Напълно залети се оказаха пътища  в провинция Кротоне в областта Калабрия и на места бяха използвани надуваеми лодки за придвижване из тях.

Свлачища имаше и на няколко места на остров Сицилия. Няколко пътища там са блокирани. За наводнения  и бури се съобщава и в областите Калабрия и Пулия.

Паралелно с това в района на Липарските острови, известни и като Еолийските острови, между Сицилия и Калабрия, тази сутрин имаше земетресение с магнитуд от 4,6, но няма жертви и материални щети.

На остров Иския, срещуположен на Неапол, заради новото влошаване на времето жители на районите в градчето Казамичола, пострадали от мощното свлачище, което преди седмица отне живота на 11 души, прекараха нощта в хотели или при роднини заради опасения от ново свличане на кални маси.

Във Венеция заради предупреждения за покачване на водното ниво до 120 сантиметра бяха задействани някои от дигите на съоръжението "Мойсей", което пази града от наводнения.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА