Това заяви доц. Неделчо Стойчев в предаването “Денят на живо”

България е изпълнила всички технически изисквания за приемане в Шенген. Това заяви криминалният психолог доц. Неделчо Стойчев в предаването “Денят на живо”.

“Заради очакването си да бъде поканена в Шенген, България е непрекъснато под мониторинг”, каза още доц. Стойчев. По думите му от началото на мониторинга страната ни се е справила с всички изисквания, касаещи охраняване на границата, удържането на мигрантския поток и включително и обучението на персонала, който ще пази границата. “България е една от малкото членки на ЕС, която пази и сухопътна граница”, припомни експертът. 

ЕК: България отговаря напълно на изискванията за Шенген

Той коментира статия на Борислав Цеков, доктор по конституционно право, в която той припомня, че през Нидерландия “преминава основна част от трафикът на наркотици”. “Най-вероятно Нидерландия има собствени проблеми, които трябва да решава, смятайки, че спирайки България ще ги реши”, каза доц. Стойчев.

“Това, което е написал доктор Цеков, е още един пример за това как ако искаме да интерпретираме определени факти и събития, можем да ги извадим от контекста. Идеята е да се внуши, че българската граница може много ленсо да бъде преодоляна, което не е вярно”, допълни още доц. Стойчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.