Лондонският "Кралски балет" очарова публиката с невероятна хореография

Представленията в Кралската опера бяха открити тази седмица в Лондон. "Кралският балет" отново омагьосва публиката с празничната любима „Лешникотрошачката“.

Един от най-известните балети в света е основен елемент за много балетни трупи около Коледа. Първо поставен в Санкт Петербург през 1892 г., той започва на Бъдни вечер и проследява младата героиня Клара, която заспива и се пренася в света на сънищата.

Основната балерина, Фуми Канеко играе Феята, роля, която тя описа като една от най-трудните.

ПОД ОТКРИТО НЕБЕ: Софийската опера и балет с наситена лятна програма

„Всеки път, когато се връщам към тази роля, чувствам, че предизвиквам себе си, но също така е толкова забавно с тази невероятна музика“, каза тя зад кулисите след генералната репетиция в понеделник.

Представлението ще бъде излъчено на живо в кината по целия свят в четвъртък.

„Мисля, че това създава малко повече натиск, просто защото има много повече хора, които гледат, отколкото обикновено“, каза главният танцьор Уилям Брейсуел, който играе принца.

След два коледни сезона, прекъснати от COVID пандемията, тази година е първата, в която операта се връща към хдипьвхс, нормалния си график.

Албена Михова представя спектакъла "Кабаре II" в Сатирата

„Беше много, много трудно за всички нас и това ми напомня колко щастливи сме, че можем наистина да танцуваме на сцената, да можем да покажем нашата упорита работа“, каза Канеко.

„Мисля, че е наистина прекрасен момент да дойдеш на представление, да се откъснеш от реалността и да се пренесеш в различен свят. Мисля че този балет наистина прави това невероятно добре, защото дизайнът е толкова завладяващ, а музиката е емблематична“, добави Брейсуел.

Директорът на "Кралския балет" Кевин О’Хеър също приветства завръщането на продукцията.

Представлението Кралския балет „Лешникотрошачката“ ще продължи от 6 декември до 14 януари 2023 г.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.